Makaron z delikatnym sosem z mascarpone

Szybki, ładny, świeży. Wiosenny 🙂

Makaron z delikatnym sosem z mascarpone:

  • 250 g makaronu (u mnie wstążeczki z falbanką),
  • 250 g mascarpone,
  • 100 ml jogurtu naturalnego,
  • 2/3 brokułu,
  • 1 szklanka mrożonego groszku,
  • 1 marchewka,
  • sól,
  • pieprz,
  • płatki chili,
  • czosnek granulowany,
  • 2/3 szklanki płatków migdałów.

Migdały uprażyć na suchej patelni i odłożyć na później.

Marchew obrać i pokroić na cieniutkie ćwierćplasterki – wrzucić do posolonego wrzątku. Gdy będzie już prawie miękka dodać różyczki brokułu i groszek – gotować 5 minut.

Makaron ugotować al dente.

Mascarpone wymieszać z jogurtem i przyprawami.

Odcedzony makaron połączyć z odcedzonymi warzywami i serowym sosem – wymieszać. Każdą porcję dania posypać migdałami.

2 myśli w temacie “Makaron z delikatnym sosem z mascarpone

Dodaj komentarz