Domowe lody biszkoptowe z prażonymi migdałami

LodybiszkoptoweOstatni (podobno) upalny dzień w tym roku, a zatem LODY! Nie byle jakie. Biszkoptowe z prażonymi migdałami. Obłędne 🙂

Domowe lody biszkoptowe z prażonymi migdałami:

  • 350 ml śmietany 36%,
  • 300 ml słodzonego mleka skondensowanego,
  • 50-60 g płatków migdałowych,
  • 7-8 okrągłych biszkoptów.

Płatki migdałowe uprażyć na złoto na suchej patelni, przesypać do rozdrabniacza, dodać biszkopty i zmiksować na pył. Śmietanę ubić na sztywno, powoli dolewać mleka i dalej miksować. Gdy składniki się połączą wyłączyć mikser, do masy wsypać pył migdałowo-biszkoptowy i wymieszać szpatułką. Lody przełożyć do pojemnika i mrozić przez całą noc. Podawać udekorowane migdałami i biszkoptami.

Jedna myśl w temacie “Domowe lody biszkoptowe z prażonymi migdałami

  1. Pingback: Top 5 – wrzesień 2015 | Kultura Kulinarna

Dodaj komentarz