Jajecznica z serem i musztardą

Jajecznica2Prezentowany dziś przepis to jakby połączenie jajecznicy z pastą jajeczną. Zwał jak zwał. Grunt, że zwykłe jajko dzięki dodatkowi musztardy dijon i roztopionego sera, staje się zdecydowanie ciekawszym wariantem niedzielnego śniadanka. Miła odmiana, prawda? 🙂 Gotowa jajecznica wspaniale smakowała na świeżych bułkach pszennych. Myślę, że na zimno również zda egzamin.

Jajecznica z serem i musztardą:

  • 6 jajek,
  • 1 łyżka musztardy dijon,
  • 2/3 szklanki startego żółtego sera,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • 1 garść natki pietruszki,
  • 2 łyżki gazowanej wody mineralnej.

Jajka roztrzepać z wodą mineralną. Na patelni rozgrzać masło klarowane, dolać jajka i smażyć mieszając. Gdy jajka zaczną się ścinać, dodać musztardę, drobno posiekaną pietruszkę i ser oraz sól i pieprz do smaku – wymieszać. Smażyć do momentu, aż jajecznica będzie nam odpowiadała konsystencją i stopniem „ścięcia”.

Jajecznica

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s