Kotleciki jajeczne, czyli obiad jak z wegetariańskiej knajpy

Szybko i na temat, czyli dowód na to, że bez mięsa też się da 😉

Kotleciki jajeczne z papryką i ziołami:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 surowe jajko,
  • 2/3 szklanki bułki tartej,
  • 1 mała czerwona papryka,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej rzepakowy do smażenia.

Drobno posiekane jajka wymieszać z surowym jajkiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem, papryką (obraną i pokrojoną bardzo drobno), bułką tartą, solą i pieprzem. Uformować kotleciki i smażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju. Gotowe kotleciki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami. U nas była to sałata rzymska z jogurtem naturalnym i marchewka po francusku.

Reklamy

2 myśli w temacie “Kotleciki jajeczne, czyli obiad jak z wegetariańskiej knajpy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s