Szybko i na temat, czyli dowód na to, że bez mięsa też się da 😉
Kotleciki jajeczne z papryką i ziołami:
- 6 jajek ugotowanych na twardo,
- 1 surowe jajko,
- 2/3 szklanki bułki tartej,
- 1 mała czerwona papryka,
- 1/2 pęczka koperku,
- 1/2 pęczka szczypiorku,
- sól,
- pieprz,
- olej rzepakowy do smażenia.
Drobno posiekane jajka wymieszać z surowym jajkiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem, papryką (obraną i pokrojoną bardzo drobno), bułką tartą, solą i pieprzem. Uformować kotleciki i smażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju. Gotowe kotleciki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami. U nas była to sałata rzymska z jogurtem naturalnym i marchewka po francusku.
bardzo lubię kotlety jajeczne ❤
Pyszne są takie kotleciki 🙂