Batoniki truskawkowo-rabarbarowe

Batoniki truskawkowo-rabarbarowe:

  • 80 g płatków owsianych,
  • 100 g mąki pszennej,
  • 100 g brązowego cukru,
  • szczypta soli,
  • 85 g masła – stopionego,
  • 2 grube łodygi rabarbaru,
  • 150 g truskawek,
  • olej lub masło do posmarowania blaszki.

Rabarbar obrać i pokroić w kosteczkę. Z truskawek usunąć szypułki i pokroić owoce w kosteczkę. Owoce wymieszać z pozostałymi składnikami.

Blaszkę wyłożyć pergaminem i lekko go natłuścić. Na pergaminie rozłożyć cienką warstwę ciasta. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut, aż do zrumienienia. Upieczony placek pokroić w kwadraty lub prostokąty i wystudzić na kratce.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s