Jabłkowe tiramisu

Szybciutki deser w pucharkach. Jesienny.

Jabłkowe tiramisu:

  • 250 g mascarpone,
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1 opakowanie ciasteczek zbożowych (u mnie gryczano-jaglane z chia),
  • prażone jabłka z cynamonem (najlepsze są przyniesione z własnej piwnicy, ale kupić też można).

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na kogiel-mogiel. Dodać serek i ubić nieco mikserem. Ciasteczka rozbić tłuczkiem lub rozdrobnić w robocie kuchennym, oszczędzając trzy połówki do dekoracji.

W trzech pucharkach ułożyć warstwy jabłek, serka i ciasteczek. Wierzch udekorować połówkami ciasteczek. Schłodzić.

Reklamy

Jedna myśl w temacie “Jabłkowe tiramisu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s