Omlet z groszkiem i cheddarem

Szybko, konkretnie, zdrowo i smacznie. Pycha!

Podaję proporcje dla jednej osoby.

Omlet z groszkiem i cheddarem:

  • 3 jajka,
  • 2/3 szklanki mrożonego groszku,
  • 2/3 szklanki startego cheddara,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • sól,
  • pieprz,
  • płatki chili,
  • 1/2 cebuli,
  • surówka np. coleslaw do podania.

Na maśle klarowanym zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać groszek – przykryć i dusić 2-3 minutki. W miseczce roztrzepać jajka z solą, pieprzem i płatkami chili. Masę jajeczną wylać na patelnię i równomiernie rozprowadzić. Omlet przykryć, a gdy jajka będą już niemal ścięte zdjąć pokrywkę, posypać serem i złożyć na pół. Po minutce omlet można podawać np. z surówką.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s