Kaszubska prażnica

PrażnicaA na śniadanko – kaszubska prażnica. Przepis z „Encyklopedii polskiej sztuki kulinarnej” Hanny Szymanderskiej.

Kaszubska prażnica:

  • 6 jajek,
  • 4 łyżki śmietanki,
  • 3 łyżki masła,
  • 4 kromki razowego chleba,
  • sól,
  • szczypiorek.

Chleb pokroić w kostkę. Na patelni stopić masło i obsmażyć na nim grzanki. Wlać jajka roztrzepane z solą i śmietanką, całość posypać szczypiorkiem. Smażyć, aż białko się zetnie.

2 thoughts on “Kaszubska prażnica

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s