Porady: jak „dojrzeć” awokado?

AwokadoAwokado kupione w sklepie często bywa twarde i niedojrzałe. Co zrobić, żeby szybciej dojrzało? Wystarczy je włożyć do papierowej torebki wraz z jabłkiem i bananem i schować w ciemnej szafce. Dzięki wytwarzanemu przez owoce etylenowi, już w dwa dni awokado stanie się miękkie, aksamitne i smaczne. Polecam!

Uwaga – zarówno banan, jak i jabłko, nadają się później do jedzenia, więc nic się nie marnuje 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s