Jogurtowe lody mango – najłatwiejsze!

lodymangoGeniusz Jamiego zaskakuje mnie za każdym razem gdy korzystam z jego kulinarnych pomysłów. Na jego jogurtowe lody miałam ochotę już od dłuższego czasu, ale jakoś nigdy się nie składało. Jednakże zachęcona ostatnim sukcesem lodów krówkowych, chciałam ponownie podać jakiś pyszny, mrożony, domowy deser. Zaletą lodów Jamiego jest to, że są takie proste i szybkie. Ale istotna jest także ich uniwersalność. Już teraz w zamrażarce czekają owoce przygotowane do wersji czereśniowej, a po głowie chodzą mi jeszcze truskawki z wanilią, banan z czekoladą, wiśnie, śliwki i nektarynki. Coś czuję, że to będzie bardzo lodowe lato😉

Jogurtowe lody mango:

  • 1 super-dojrzały owoc mango,
  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka miodu,
  • kilka listków świeżej mięty,
  • sok z 1/2 limonki.

Mango obrać, odrzucić pestkę, a miąższ pokroić w kostkę – zamrozić. Do rozdrabniacza wrzucić całkowicie zamarznięte mango, dodać jogurt, miód, sok z limonki i drobno posiekaną miętę – zmiksować na gładko. Tak przygotowane lody podawać natychmiast – w pucharkach lub wafelkach. Można je dodatkowo ozdobić startą czekoladą.

One thought on “Jogurtowe lody mango – najłatwiejsze!

  1. Pingback: Top 5 – lipiec 2015 | Kultura Kulinarna

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s