Najlepsze burgery na świecie

Burgery2Wczoraj obiecywałam przepis na najlepsze burgery na świecie inspirowane menu krakowskiego Antler Poutine&Burger. Oto on:

Burgery:

  • 3 pomidorowe bułki (tutaj przepis),
  • 500 g mielonej wołowiny – jak najlepszej jakości,
  • 2 łyżeczki sosu worcestershire,
  • sól,
  • kolorowy pieprz,
  • 1 żółtko,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 pomidor,
  • 1 czerwona cebula,
  • 3 listki sałaty,
  • majonez,
  • ketchup,
  • 1 ogórek konserwowy.

Mięso zagnieść z solą, pieprzem, żółtkiem i sosem. Uformować pokaźnych rozmiarów 3 burgery, posmarować je oliwą i usmażyć – 4 minuty z każdej strony. Usmażone mięso wstawić jeszcze na 4 minuty do rozgrzanego pieca.

Bułeczki wystarczy przekroić i podgrzać w piekarniku, potem dolne połówki posmarować ketchupem, a górne majonezem.

W przygotowane bułki włożyć mięso i oczywiście dodatki – pomidora, ogórka, sałatę i cebulę.

Burgery

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s