Wiśniowe pancakes

Placki wiśnioweDzięki użyciu otrębów i mąki pełnoziarnistej to zdecydowanie solidniejsza, bardziej sycąca wersja klasycznych pancakes. Dodatek soku wiśniowego sprawia, że „zdrowe” śniadanie jest również smaczne i słodkie – perfekcyjne na początek dnia. A, że już jutro weekend – może warto się nimi uraczyć któregoś leniwego poranka?

Wiśniowe pancakes (ok. 12 sztuk):

  • 1 szklanka mleka,
  • 1/2 szklanki soku z wiśni,
  • 1 szklanka wiśni (z powyższego soku),
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka otrębów pszennych,
  • 1 szklanka maki pełnoziarnistej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • masło klarowane do smażenia,
  • ulubione dodatki (bita śmietana, miód, polewa czekoladowa, cukier puder, syrop klonowy).

Wszystkie składniki oprócz wiśni wymieszać mikserem – na końcu dodać wiśnie i wymieszać delikatnie łyżką. Smażyć placki na minimalnej ilości tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s