Greckie tosty na wakacyjne śniadanie

TostyDo urlopu jeszcze bardzo daleko, ale zawsze uważałam, że wakacje zaczynają się na dobre 1 lipca, bez względu na to, czy jest się przedszkolakiem, uczniem, studentem czy dorosłym. Mimo, że do pracy trzeba chodzić, wcześnie rano wstawać i męczyć w pociągach w drodze do i z, to sam nastrój wakacji potrafi sprawić, że jest jakoś przyjemniej. Przyjemniej po pracy zjeść pierogi z jagodami (bo z mrożonymi w grudniu to nie to samo), przyjemniej napić się drinka z parasolką, przyjemniej zabrać psa i męża na spacer 😉

Przyjemniej również zjeść pyszne i kolorowe śniadanie, gwarantujące zastrzyk energii na kilka pracowitych godzin. Swoje tosty wzorowałam na tostach Jamiego, jak zwykle przemycając coś od siebie.

Greckie tosty:

  • 4 kromki chleba tostowego lub dobrego foremkowego,
  • 2 grube plastry sera typu feta,
  • kilka listków młodego szpinaku,
  • suszone oregano,
  • kilka plasterków dojrzałego awokado,
  • 2 grube plastry pomidora malinowego,
  • sól.

Między kromki chleba włożyć szpinak, ser, awokado, pomidora – posypać solą (troszkę, bo feta jest słona) i oregano. Zamknąć i zapiec w opiekaczu/tosterze/sandwichu.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s