Po raz pierwszy skusiliśmy się na kupno paluszków krabowych. Sałatka z ich dodatkiem wyszła całkiem smaczna, ale nie wiem czy jeszcze do niej wrócimy, ponieważ znamy wiele innych sałatek (często tańszych), które ze smakiem wyjada się pełnymi łyżkami z miseczki. Na przeciętne jedzenie szkoda życia (i pieniędzy) 😉
Sałatka z paluszkami krabowymi:
- 3 jajka na twardo,
- 1/2 opakowania paluszków krabowych (jeśli są mrożone trzeba je rozmrozić),
- 1/2 pora,
- 1 mała puszka kukurydzy,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 ogórek świeży,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- sól,
- pieprz.
W miseczce wymieszać pokrojone w kostkę jajka, pokrojone w małe kawałeczki paluszki krabowe, por, ogórka, odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę. Dodać majonez i jogurt – doprawić solą i pieprzem, wymieszać i schłodzić przez minimum godzinkę, by smaki się połączyły.
Reklamy