Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinieSzybkie, proste, zdrowe, smaczne. Oto one – faszerowane cukinie:

Faszerowane cukinie:

  • 3 jędrne i twarde cukinie,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 1 pomidor,
  • 1 łyżka gęstej śmietany,
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • 1 szklanka startego żółtego sera,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • ulubione zioła.

Cukinie umyć, odciąć końce i rozciąć wzdłuż. Delikatnie wyciąć część z pestkami tak, by powstały łódki – ułożyć je na blaszce. Na maśle podsmażyć boczek pokrojony w kosteczkę i cebulę. W misce wymieszać posiekany miąższ z cukinii, pokrojonego w kostkę pomidora, cebulkę z boczkiem, sól, pieprz, śmietanę i zioła.  Farszem wyłożyć przygotowane cukinie, posypać je serem i zapiec 20 minut w 200 stopniach.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s