Paprykowa pizza

Paprykowa pizzaPizzy nigdy za dużo. Nigdy! Dlatego co chwilę sięgam po nowe dodatki sprawiające, że moja domowa pizza nie znudzi się mnie i domownikom i wypełni dom apetycznym zapachem. Tym razem standardowe chrupiące ciasto z przepisu Jamie’go przykryłam czerwoną papryką, cebulką i zielonym groszkiem. Pizza wyszła bardzo dobra, ale nieco ciężkawa, więc chyba warto zastanowić się nad ilością tych jakże smacznych dodatków.

Paprykowa pizza:

  • ciasto wg tego przepisu,
  • 1 średnia cebula,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1/2 żółtej papryki,
  • 1 puszka groszku,
  • 1 kulka mozzarelli,
  • 1 puszka pomidorów,
  • sól,
  • oregano,
  • oliwa.

Z oliwy, pomidorów, sól i oregano zrobić sos (gotować aż większość soku odparuje). Przygotowany placek ciast posmarować sosem, porypać pokrojoną papryką i przesmażoną wcześniej cebulą (w piórkach). Ułożyć plastry mozzarelli (lub zetrzeć ja na tarce) i posypać odsączonym groszkiem. Całość skropić oliwą i piec ok. 15 minut, aż ciasto będzie rumiane.

Advertisements

2 thoughts on “Paprykowa pizza

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s