Chimichanga!

Najlepszą chimichangę jedliśmy w Szczyrku. Postanowiłam ją odtworzyć. Efekt? Udało się 🙂

Chimichanga:

  • 4 tortille,
  • przygotowane wcześniej chili (przepis),
  • trochę startego żółtego sera.

Ciepłe chili ułożyć na podgrzanych tortillach i zawinąć każdą jak burrito. Wierzch posypać żółtym serem. Zapiekać w 200 stopniach, aż ser się rozpuści, a całość porządnie podgrzeje (ok. 6-8 minut).

Podawać koniecznie z frytkami, pomidorową salsą i sałatką coleslaw (przepis na wersję z czerwonej kapusty).

Advertisements

One thought on “Chimichanga!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s