Karguleny pieczone w folii

Zachciało nam się rybki. Pstrąga nie dostałam, ale dostałam karguleny, więc czemu nie. Mimo sporej ilości ości (takich malutkich i podstępnych) mięsko miały bardzo smaczne.

Karguleny pieczone w folii:

  • 6 filetów z karguleny lub całych rybek wypatroszonych,
  • 1 cytryna,
  • pół kostki masła,
  • 1 garść świeżej naci z kopru włoskiego (fenkułu),
  • sól,
  • pieprz.

Cytrynę lekko obrać (pozostawiając na owocu trochę skórki) i pokroić w drobną kostkę (pestki wyrzucić). Koper posiekać. Każdą rybkę posolić, popieprzyć, „napchać” cytryną, koprem i masłem (nie żałować). Zawinąć w folię i zapiec ok. 20 minut.

Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem lub koprem włoskim.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s