Piątek z pizzą

Dziś troszkę cięższe wydanie włoskiego specjału, bo z kiełbaską chorizo i czosnkiem. Mega-aromatyczna, mega-smaczna, koniecznie do wypróbowania!

Pizza z chorizo i czosnkiem:

  • ciasto wg tego przepisu,
  • 1 kiełbaska chorizo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • puszka pomidorów,
  • 1 kulka mozzarelli,
  • 1 łyżeczka oregano,
  • garść świeżej bazylii,
  • oliwa z oliwek.

Spód pizzy wykonać wg powyższego przepisu.

Na oliwie przesmażyć posiekany czosnek i pokrojone w plasterki, obrane ze skórki chorizo – odlać tłuszcz. Na cieście rozsmarować pomidory, posypać oregano i startą mozzarellą, następnie ułożyć kiełbaskę z czosnkiem – piec tradycyjnie aż ser się rozpuści i zacznie skwierczeć.

Przed podaniem pizzę posypać świeżą bazylią. Palce lizać!

 

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s