Pancakes z jagódkami

Zakochałam się w naleśnikowych niedzielnych śniadaniach. Co tam, że po przebudzeniu trzeba trochę postać w kuchni machając patelnią, że ostatecznie śniadanie pojawia się na stole dopiero przed 11:00 (nie będę się przecież wcześniej budzić, skoro 5 dni w tygodniu muszę wstawać o 5:15), że potem sporo do zmywania, że dzienny limit kalorii zostaje przekroczony jeszcze przed obiadem. To jest PYSZNE i już!

Pancakes z jagódkami:

  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,
  • 1 i 1/4 szklanki maślanki,
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego lub oliwy,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki sody,
  • szczypta soli,
  • 1 szklanka jagód,
  • odrobina oleju do posmarowania patelni.

Wszystkie składniki porządnie wymieszać i na nasmarowanej olejem patelni smażyć puchate placuszki. Można posypać cukrem pudrem 🙂

Reklamy

3 thoughts on “Pancakes z jagódkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s