Ravioli z botwinką

Bardzo eksperymentalne danie. Ziołowo-warzywne, lekkie, może znaleźć wielbicieli. Jak dla mnie – jednorazowy występ.

Ravioli z botwinką:

  • ciasto na ravioli z tego przepisu,
  • pół pęczka botwinki,
  • 1 dymka,
  • 1 opakowanie fety lub innego słonego sera,
  • 1 jogurt grecki,
  • duża garść koperku,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Zagnieść ciasto. Botwinę posiekać i ugotować – przestudzić. Wymieszać z posiekaną dymką i serem – popieprzyć. Tak przygotowany farsz układać na rozwałkowanym cieście i lepić ravioli. Gotować 2-3 minutki.

Z jogurtu, posiekanego koperku, soku z cytryny, soli, pieprzu zrobić sos. Polewać nim gorące ravioli.

Reklamy

2 thoughts on “Ravioli z botwinką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s