A już wkrótce… XII WIELKA PARADA SMOKÓW!

Tam będę. Obowiązkowo 🙂 I zachęcam innych, bo cudnie to wygląda na fotkach z ubiegłego roku.

I zainspirowana tymi kolorkami – sałatka, czyli zdrowa kolacja w upalne dni 🙂

Sałatka z gruszką i buraczkiem:

  • 4 młode buraczki,
  • 2-3 dojrzałe, ale chrupiące gruszki,
  • garść zielonej dymki,
  • 3 łyżki orzeszków piniowych,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka octu balsamicznego,
  • 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego,
  • sól.

Buraczki ugotować (w wodzie z octem, solą, pieprzem). Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę – wrzucić do sporej miski. Dodać pokrojone gruchy, posiekaną dymkę i podprażone orzeszki pini. W kubeczku wymieszać oliwę z octem balsamicznym i czosnkiem niedźwiedzim – polać sałatkę.

W razie potrzeby doprawić solą.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s