Placki ziemniaczane trochę inaczej

Inaczej, ale bez żadnych rewolucji. Podstawa zostaje tradycyjna (starte ziemniaki+cebula+mąka+jajko lub dwa). Inne jest tylko obłożenie. Nam smakowało bardzo bardzo.

Pikantne placki ziemniaczane:

  • 9 usmażonych placków ziemniaczanych (takich jakie lubicie najbardziej),
  • 9 plasterków mozzarelli,
  • 9 plasterków salami,
  • 2 małe marynowane papryczki chili,
  • 1 duży pomidor lub kilka koktajlowych,
  • mieszanka ziół włoskich,
  • natka pietruszki do dekoracji.

Na przygotowane, gorące placki ziemniaczane ułożyć po plasterku mozzarelli, salami i obranego ze skórki pomidora. Posypać posiekaną papryką (bez pestek). Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Placki są gotowe gdy ser się rozpuści. Po przełożeniu ich na talerze całość obficie posypać włoskimi ziołami i odrobiną soli. Udekorować natką.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s