Szybkie, zdrowe naleśniki

Zdrowsza odmiana słodkich naleśników z wykorzystaniem mąki pełnoziarnistej. Najlepiej smakuje z dżemem domowej roboty…

Naleśniki pełnoziarniste:

  • 400 g mąki pełnoziarnistej,
  • 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego,
  • 1 jajko,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki wody,
  • mleko (tyle ile będzie wymagała konsystencja ciasta),
  • szczypta soli,
  • ulubiony dżem.

Składniki ciasta naleśnikowego porządnie wymieszać i odstawić na pół godzinki. Usmażyć cieniutkie naleśniki. Podawać na ciepło z dżemem 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s