Odgapiona kawa zachodnioindyjska

Kolejny przepis znaleziony na jednym z najfajniejszych blogów poświęconych napojom, drinkom, koktajlom itp, czyli tu.

Gorąca, aromatyczna kawka o wyczuwalnym pomarańczowym smaku z nutką goździków.

Poniższy przepis podaję ze swoimi zmianami, bo jak zawsze musiałam trochę pokombinować.

Kawa zachodnioindyjska:

  • 1 szklanka espresso,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 1 goździk,
  • skórka starta z 1 pomarańczy,
  • 1 łyżka rumu,
  • bita śmietana.

Zaparzona kawę posłodzić, dodać część skórki, goździk i rum – wymieszać i poczekać chwilkę, aż naciągną aromaty. Przecedzić do szklanek, udekorować bitą śmietaną i resztą skórki.

Reklamy

One thought on “Odgapiona kawa zachodnioindyjska

  1. Dobrze, że dodałaś, że na jednym z najfajniejszych blogów a nie że na najfajniejszym… mam poczucie, że jeszcze się liczę w stawce 😉 Skoro już dwie osoby to przetestowały i polecają, to chyba też będę musiał spróbować…

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s