Szybkie tosty z kurczakiem i camembertem

Nigdy nie przepadałam za serami pleśniowymi. Powoli jednak zaczynam się z nimi oswajać, ale wciąż nie wyobrażam sobie, że mogłabym spożyć ich większą ilość. Może kiedyś mi minie taka niechęć do pleśni, ale na razie bywa ciężko.

Stąd zaskakujący może się wydać dzisiejszy wpis o potrawie, której jednym z głównych składników jest właśnie camembert. Na szczęście jego smak ładnie wpisał się w pozostałe aromaty, przez co bardzo mi smakował, a pleśń stała się prawie niezauważalna. Polecam na ciepłą kolację lub taki obiad na szybko. Podane proporcje są przybliżone, bo wszystko zależy od tego, ile tostów chcemy przygotować.

Tosty z kurczakiem i camembertem:

  • pieczywo tostowe,
  • kilka plastrów piersi z kurczaka,
  • kilka plastrów camemberta,
  • kilka suszonych pomidorów z zalewy,
  • trochę masła lub oliwy,
  • garść orzechów nerkowca,
  • sól,
  • pieprz,
  • suszone zioła.

Kurczaka przyprawić i usmażyć na złoto. Między posmarowane masłem lub oliwą tostowe kromki wkładać kurczaka, ser, kilka pomidorów i posiekane orzechy wraz z ziołami. Opiekać w piekarniku lub w maszynce do robienia sandwichów.

Reklamy

2 thoughts on “Szybkie tosty z kurczakiem i camembertem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s