Fioletowy coleslaw

Niedzielny obiad jak żaden inny zasługuje czasem na odmianę. Nawet wtedy, gdy ma ona dotyczyć dodatków. Bo zwykły pieczony kurczak i ziemniaki może być zaserwowany z fikuśną surówką. Np. z fioletowym coleslawem.

Fioletowy coleslaw:

  • pół główki czerwonej kapusty,
  • pół fenkułu,
  • 1 mała czerwona cebula,
  • 1 marchew,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka octu jabłkowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • tymianek.

Warzywa poszatkować i wymieszać. Z majonezu, jogurtu, octu i przypraw przygotować sos.

Wszystko wymieszać i schłodzić.

Reklamy

One thought on “Fioletowy coleslaw

  1. Pingback: Chimichanga! « Kultura Kulinarna

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s