Nadziewane bułeczki z grilla

Szkoda, że nie udało mi się dobrze sfotografować tych bułeczek. Nie było światła, ani najlepszego sprzętu… A wyszły takie fajne. No nic – tym razem będą musiały wystarczyć opis i moje słowo, że naprawdę warto je zrobić. Choćby po to, by spróbować czegoś innego z grilla.

Nadziewane bułeczki z grilla:

  • 10 bułek kajzerek,
  • 30 dag pieczarek,
  • 1 marchewka,
  • 1 duża cebula,
  • 10 plasterków kiełbasy szynkowej,
  • 25 dag żółtego sera np. gouda,
  • 200 g serka topionego ziołowego,
  • oliwa z oliwek,
  • sól,
  • pieprz.

Bułki przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Wysmarować wszystkie kajzerki od środka serkiem topionym. Cebulę posiekać, marchew, ser i pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kiełbasę pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć cebulę z marchewką. Gdy się zezłocą dodać kiełbasę, a następnie po trochu pieczarek. Doprawić i smażyć do momentu gdy wszystko zacznie ładnie pachnieć smażeninką. Przygotowany farsz odrobinę wystudzić i wymieszać z żółtym serem.

Bułeczki napełniać farszem, przykrywać wierzchem i zawijać w wysmarowaną oliwą folię aluminiową. Grillować tak długo, aż ser się rozpuści. Uwaga! Nadziewanych bułeczek trzeba wyjątkowo pilnować, ponieważ mają tendencję do przypalania się od dołu, dlatego dobrze jest je kilka razy obrócić na ruszcie.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s