Grillowane szaszłyki z kurczaka

Czasem wystarczą dwa składniki i troszkę przypraw, by wyczarować coś naprawdę pysznego z grilla. Bo warto pamiętać, że grill to nie tylko kiełbacha i karkówka. To pole do popisu nawet dla tych, którzy nie lubią za bardzo kombinować w kuchni. Bo czy zrobienie takich szaszłyków to naprawdę taki kłopot???

Szaszłyki z kurczaka i suszonych śliwek:

  • 4 piersi z kurczaka,
  • opakowanie suszonych śliwek,
  • oliwa z oliwek,
  • mieszanka przypraw do grilla.

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Kurczaka pokroić w kostkę lub w długie paski. Mięso nabijać na patyczki przeplatając je suszonymi śliwkami.

Oliwę wymieszać z przyprawą. Przygotowaną marynatą zalać szaszłyki i zostawić na kilka godzin. Grillować aż całość się skarmelizuje i nabierze wspaniałego aromatu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s