Eksperymenty z serem mimolette part II

Dziś coś bardzo prostego, a zarazem wyszukanego. Czemu? Bo z użyciem niecodziennego sera, bo przy akompaniamencie czerwonego wina, bo zjedzone na balkonie w ostrym letnio-jesiennym słońcu. Ponieważ zjedzone we dwoje, bez pośpiechu i zmartwień….

Bruschetta z serem mimolette:

  • 1 długa bagietka lub 3 wersje mini,
  • oliwa z oliwek,
  • 100 g sera mimolette,
  • 1 duży dojrzały pomidor,
  • listki bazylii,
  • szczypta czosnku w proszku.

Pomidora obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Ser zetrzeć. Bagietki przekroić na pół.

Każdą połówkę bagietki skropić oliwą, posypać czosnkiem i serem. Na wierzchu ułożyć plastry pomidora. Bruschetty zapiekać w 180 stopniach, aż będą lekko złote.

Gotowe przekąski posypać listkami bazylii i skropić oliwą. Podawać przy kieliszku czerwonego wina.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s