Porady: Jak obrać paprykę?

Jest wiele metod. Sama wypróbowałam 3 i wybrałam tę jedną najłatwiejszą i najszybszą.

Jak to zrobić? Wystarczy przekroić paprykę na pół i pozbyć się gniazda nasiennego. Posmarować obie połówki ze wszystkich stron oliwą i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie przykrywać!).

Wstawić do mocno rozgrzanego pieca.

Paprykę wyjąć gdy zacznie skwierczeć, a na skórce pojawią się pęcherze i czarne plamy. Należy wtedy wrzucić warzywo do plastikowej reklamówki i szczelnie zamknąć.

Po kwadransie można już zdejmować skórkę.

Reklamy

One thought on “Porady: Jak obrać paprykę?

  1. Pingback: Makaron ruote w pesto z buraków | Kultura Kulinarna

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s