Delikatna pasta rybno-serowa

Pastę rybną z wędzonej makreli znam dobrze jeszcze z dzieciństwa. Natomiast wersja z twarożkiem, której wczoraj próbowałam chyba bardziej mi smakuje, ponieważ jest delikatniejsza i bardziej konkretna. W życiu bym nie pomyślała, że połączenie ryby z serem będzie takie fajne, i do tego proste, a przecież zawsze to miła odmiana od tradycyjnych kanapek z szynką lub serem na kolację…

Pasta rybno-serowa:

  • 100 g mięsa z wędzonej makreli (bez ości i skóry),
  • 100 g twarogu,
  • 1 kiszony ogórek,
  • 1 mała cebulka lub dwie szalotki,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • pieprz,
  • sól.

Ogórka i cebulkę drobniutko posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać posypując zieloną pietruszką i doprawiając solą (niedużo, bo ryba już jest słona) i pieprzem. Ze świeżym pieczywkiem i ewentualnie z jajkiem na twardo – super!

Reklamy

2 thoughts on “Delikatna pasta rybno-serowa

  1. Pingback: Tydzień z “Moim Gotowaniem” – troszkę inna pasta rybna | Kultura Kulinarna

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s